Sałatka z ryżem, selerem naciowym i kurczakiem

Sałatka z ryżem, selerem naciowym i kurczakiem

 

Składniki

  • ryż 50g – przed ugotowaniem
  • ananas z puszki 70g
  • seler naciowy 20g
  • papryka czerwona 25g
  • mięso z piersi kurczaka ugotowane lub ugrillowane 75g
  • sól, pieprz, świeży koper
  • majonez wegański GoVege Biedronka 25g

Przygotowanie sałatki z ryżem, selerem naciowym i kurczakiem:

Ryż gotujemy wg wskazań na opakowaniu. Warzywa i mięso kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i przyprawami.

Kaloryczność: 412kcal, w tym białko 25g, tłuszcz 9g, węglowodany 62g.

dietetyk-wyszkow

Jestem Absolwentką Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Wykształcenie to pozwoliło mi uzyskać obszerną wiedzę, związaną nie tylko z zagadnieniami dietetycznymi,
 ale z szeroko pojętą wiedzą o żywności i żywieniu, m.in. o produkcji żywności i procesach technologicznych. Znajomość tych wszystkich zagadnień pozwala mi na kompleksowe podejście do tematu żywienia człowieka.  Poradnię prowadzę od 2013 roku. Swoją wiedzę poszerzam w trakcie szkoleń, seminariów prowadzonych przez renomowane firmy i instytucje.

 

Facebook

Najnowsze wpisy

Czas na zmiany!

Skontaktuj się już dziś

poradnik sniadaniowy

NOWOŚĆ! EBOOK
Praktyczne przepisy na szkolne śniadanie dla Twojego dziecka.