Sałatka z brokułem, kolorowym ryżem i camembertem

Sałatka z brokułem, kolorowym ryżem i camembertem

 

Składniki

  • ryż kolorowy 50g – przed ugotowaniem
  • brokuł ugotowany 80g
  • ser camembert 30g
  • płatki migdałów 8g
  • pomidor ok. 60g
  • pomidor suszony 15g
  • Sos: olej 5ml ( 1 łyżeczka) + łyżka soku z cytryny + pół łyżeczki miodu
  • sól, pieprz, koper

Przygotowanie sałatki z brokułem, kolorowym ryżem i camembertem:

Ryż ugotuj wg wskazań na opakowaniu. Wystudź. Ser pokrój na małe kawałki. Warzywa pokrój na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki wymieszaj razem, dopraw sosem i przyprawami.

Kaloryczność: 419kcal, w tym białko 13g, tłuszcz 19g, węglowodany 53g.

dietetyk-wyszkow

Jestem Absolwentką Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Wykształcenie to pozwoliło mi uzyskać obszerną wiedzę, związaną nie tylko z zagadnieniami dietetycznymi,
 ale z szeroko pojętą wiedzą o żywności i żywieniu, m.in. o produkcji żywności i procesach technologicznych. Znajomość tych wszystkich zagadnień pozwala mi na kompleksowe podejście do tematu żywienia człowieka.  Poradnię prowadzę od 2013 roku. Swoją wiedzę poszerzam w trakcie szkoleń, seminariów prowadzonych przez renomowane firmy i instytucje.

 

Facebook

Najnowsze wpisy

Czas na zmiany!

Skontaktuj się już dziś

poradnik sniadaniowy

NOWOŚĆ! EBOOK
Praktyczne przepisy na szkolne śniadanie dla Twojego dziecka.