Sałatka z pieczonym burakiem i jajkiem

Sałatka z pieczonym burakiem i jajkiem

 

Składniki

  • mix sałat garść ( ok 50g)
  • upieczony burak 150g
  • 2 małe ugotowane jajka 110g
  • prażone płatki migdałów 10g
  • Sos: jogurt naturalny 60ml + majonez wegański GoVege 10g + koper + szczypta czosnku granulowanego
  • sól, pieprz

Przygotowanie sałatki z pieczonym burakiem i jajkiem:

Mix sałat wymieszaj z ugotowanym burakiem. Dodaj pokrojone jajka, płatki migdałów. Oprósz solą, pieprzem. Przed podaniem polej sosem. Sałatkę możesz podać z pieczywem lub grzankami.

Kaloryczność: 371kcal, w tym białko 23g, tłuszcz 21g, węglowodany 24g.

dietetyk-wyszkow

Jestem Absolwentką Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Wykształcenie to pozwoliło mi uzyskać obszerną wiedzę, związaną nie tylko z zagadnieniami dietetycznymi,
 ale z szeroko pojętą wiedzą o żywności i żywieniu, m.in. o produkcji żywności i procesach technologicznych. Znajomość tych wszystkich zagadnień pozwala mi na kompleksowe podejście do tematu żywienia człowieka.  Poradnię prowadzę od 2013 roku. Swoją wiedzę poszerzam w trakcie szkoleń, seminariów prowadzonych przez renomowane firmy i instytucje.

 

Facebook

Najnowsze wpisy

Czas na zmiany!

Skontaktuj się już dziś

poradnik sniadaniowy

NOWOŚĆ! EBOOK
Praktyczne przepisy na szkolne śniadanie dla Twojego dziecka.