Sałatka z mixem sałat, figą i grillowanym serem

Sałatka z mixem sałat, figą i grillowanym serem

 

Składniki

  • mix sałat garść ok 50g
  • figa świeża 70g lub mango obrane 70g lub ananas z puszki 70g
  • 40g sera halloumi lub ser grillowy Tolonis ( Biedronka) – (ser podpuszczkowy niedojrzewający)
  • orzechy, płatki migdałów prażone 10g
  • awokado obrane 50g
  • Sos: olej 5ml + sok z cytryny 1 łyżka + pół łyżeczki miodu + szczypta soli i chilli + koper, bazylia

Przygotowanie sałatki z mixem sałat, figą i grillowanym serem:

Ser pokroić na kawałki, ugrillować na suchej patelni . Sałatę włożyć do miseczki, dodać pokrojone owoce oraz awokado, całość skropić sosem, dodać ser i prażone orzechy i płatki migdałów. Sałatkę możesz podać z pieczywem lub grzankami.

Kaloryczność: 397kcal, w tym białko 12g, tłuszcz 28g, węglowodany 28g.

dietetyk-wyszkow

Jestem Absolwentką Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Wykształcenie to pozwoliło mi uzyskać obszerną wiedzę, związaną nie tylko z zagadnieniami dietetycznymi,
 ale z szeroko pojętą wiedzą o żywności i żywieniu, m.in. o produkcji żywności i procesach technologicznych. Znajomość tych wszystkich zagadnień pozwala mi na kompleksowe podejście do tematu żywienia człowieka.  Poradnię prowadzę od 2013 roku. Swoją wiedzę poszerzam w trakcie szkoleń, seminariów prowadzonych przez renomowane firmy i instytucje.

 

Facebook

Najnowsze wpisy

Czas na zmiany!

Skontaktuj się już dziś

poradnik sniadaniowy

NOWOŚĆ! EBOOK
Praktyczne przepisy na szkolne śniadanie dla Twojego dziecka.