Sałatka z burakiem , łososiem i fetą

Sałatka z burakiem , łososiem i fetą

 

Składniki

  • upieczony burak 140g
  • łosoś wędzony 40g
  • ser feta 30g
  • awokado obrane 50g
  • szczypior
  • sezam prażony 5g
  • Sos: olej 5ml + ocet jabłko lub winny 2 łyżeczki + miód pół łyżeczki + szczypta chilli
  • pieprz, sól, przyprawa suszone pomidory z czosnkiem i bazylią

Przygotowanie sałatki z burakiem , łososiem i fetą:

Buraka kroimy w cienkie plasterki, układamy na talerzu, na buraka kładziemy kawałki łososia, awokado i fety. Całość oprószamy szczypiorem, przyprawami i skrapiamy sosem. Sałatkę możesz podać z pieczywem lub grzankami.

Kaloryczność: 354kcal, w tym białko 19g, tłuszcz 24g, węglowodany 18g.

dietetyk-wyszkow

Jestem Absolwentką Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Wykształcenie to pozwoliło mi uzyskać obszerną wiedzę, związaną nie tylko z zagadnieniami dietetycznymi,
 ale z szeroko pojętą wiedzą o żywności i żywieniu, m.in. o produkcji żywności i procesach technologicznych. Znajomość tych wszystkich zagadnień pozwala mi na kompleksowe podejście do tematu żywienia człowieka.  Poradnię prowadzę od 2013 roku. Swoją wiedzę poszerzam w trakcie szkoleń, seminariów prowadzonych przez renomowane firmy i instytucje.

 

Facebook

Najnowsze wpisy

Czas na zmiany!

Skontaktuj się już dziś

poradnik sniadaniowy

NOWOŚĆ! EBOOK
Praktyczne przepisy na szkolne śniadanie dla Twojego dziecka.