Cukinię obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach, posól. Odstaw na ok 5 minut. Odciśnij wodę. Natkę pietruszki drobno posiekaj. W misce wymieszaj jajka z cukinią, natką, otrębami, solą, pieprzem i kurkumą. Średnią patelnię ( ok 22cm) posmaruj olejem, rozgrzej, wlej masę masę jajeczną. Smaż na wolnym ogniu pod przykryciem ok 8-10minut. Przerzuć omlet na talerz, z talerza na patelnię, smaż , smaż drugą stronę ok 2 minut. Podaj z ulubionymi warzywami ( u mnie pomidor i awokado).
Wartość odżywcza 1 z 2 porcji: 280kcal, w tym białko 16g, tłuszcz 18g, węglowodany 14g.
Jestem Absolwentką Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Wykształcenie to pozwoliło mi uzyskać obszerną wiedzę, związaną nie tylko z zagadnieniami dietetycznymi, ale z szeroko pojętą wiedzą o żywności i żywieniu, m.in. o produkcji żywności i procesach technologicznych. Znajomość tych wszystkich zagadnień pozwala mi na kompleksowe podejście do tematu żywienia człowieka. Poradnię prowadzę od 2013 roku. Swoją wiedzę poszerzam w trakcie szkoleń, seminariów prowadzonych przez renomowane firmy i instytucje.