Buraka kroimy w cienkie plasterki, układamy na talerzu, na buraka kładziemy kawałki łososia, awokado i fety. Całość oprószamy szczypiorem, przyprawami i skrapiamy sosem. Sałatkę możesz podać z pieczywem lub grzankami.
Kaloryczność: 354kcal, w tym białko 19g, tłuszcz 24g, węglowodany 18g.
Jestem Absolwentką Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Wykształcenie to pozwoliło mi uzyskać obszerną wiedzę, związaną nie tylko z zagadnieniami dietetycznymi, ale z szeroko pojętą wiedzą o żywności i żywieniu, m.in. o produkcji żywności i procesach technologicznych. Znajomość tych wszystkich zagadnień pozwala mi na kompleksowe podejście do tematu żywienia człowieka. Poradnię prowadzę od 2013 roku. Swoją wiedzę poszerzam w trakcie szkoleń, seminariów prowadzonych przez renomowane firmy i instytucje.