Sałatka brokułowa z ryżem, szynką i serem żółtym (2 porcje)

Sałatka brokułowa z ryżem, szynką i serem żółtym (2 porcje)

 

Składniki

  • brokuł ugotowany 120g
  • ryż 50g – przed ugotowaniem
  • kukurydza konserwowa 50g
  • ogórek konserwowy 40g
  • papryka 50g
  • pomidor suszony z zalewy olejowej 20g
  • sól, pieprz, koper
  • majonez wegański GoVege 40g
  • ser żółty 50g
  • szynka 50g

Przygotowanie sałatki brokułowej z ryżem, szynką i serem żółtym (2 porcje)

Ryż ugotuj , ostudź. Wszystkie składniki pokrój, wymieszaj z przyprawami i  majonezem.

Kaloryczność 1 z 2 porcji: 343kcal, w tym białko 18g, tłuszcz 15g, węglowodany 38g.

dietetyk-wyszkow

Jestem Absolwentką Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Wykształcenie to pozwoliło mi uzyskać obszerną wiedzę, związaną nie tylko z zagadnieniami dietetycznymi,
 ale z szeroko pojętą wiedzą o żywności i żywieniu, m.in. o produkcji żywności i procesach technologicznych. Znajomość tych wszystkich zagadnień pozwala mi na kompleksowe podejście do tematu żywienia człowieka.  Poradnię prowadzę od 2013 roku. Swoją wiedzę poszerzam w trakcie szkoleń, seminariów prowadzonych przez renomowane firmy i instytucje.

 

Facebook

Najnowsze wpisy

Czas na zmiany!

Skontaktuj się już dziś

poradnik sniadaniowy

NOWOŚĆ! EBOOK
Praktyczne przepisy na szkolne śniadanie dla Twojego dziecka.