Placuszki z jabłkiem i serkiem ricotta - zdrowy ulubieniec śniadaniowy

Placuszki z jabłkiem i serkiem ricotta

 

Składniki

  • ser ricotta ( Kaufland) 30g
  • jabłko starte 120g
  • cynamon szczypta
  • rodzynki 10g
  • płatki owsiane 20g
  • mąka orkiszowa 20g
  • jajko 1 sztuka
  • olej 15ml

Przygotowanie placuszków z jabłkiem i serkiem ricotta:

Wszystkie powyższe składniki mieszamy w misce. Na rozgrzanej patelni smażymy 6 placuszków na wolnym ogniu. Gotowe placuszki można podawać same lub z ulubionymi owocami.

Wartość odżywcza : 498kcal, w tym białko 16g, tłuszcz 26g, węglowodany 51g.

dietetyk-wyszkow

Jestem Absolwentką Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Wykształcenie to pozwoliło mi uzyskać obszerną wiedzę, związaną nie tylko z zagadnieniami dietetycznymi,
 ale z szeroko pojętą wiedzą o żywności i żywieniu, m.in. o produkcji żywności i procesach technologicznych. Znajomość tych wszystkich zagadnień pozwala mi na kompleksowe podejście do tematu żywienia człowieka.  Poradnię prowadzę od 2013 roku. Swoją wiedzę poszerzam w trakcie szkoleń, seminariów prowadzonych przez renomowane firmy i instytucje.

 

Facebook

Najnowsze wpisy

Czas na zmiany!

Skontaktuj się już dziś

poradnik sniadaniowy

NOWOŚĆ! EBOOK
Praktyczne przepisy na szkolne śniadanie dla Twojego dziecka.